Kanadčan je to objavil na družabnih omrežjih, potem ko je letos kot poklicni zdravnik iz neposredne bližine spoznal, kako je virus sars-cov-2 obremenil zdravstvo v Severni Ameriki. Duvernay-Tardif ima sicer doktorat s prestižne zdravstvene univerze McGill v Montrealu.

»To je ena najtežjih odločitev, ki sem jo doslej sprejel, ampak moram slediti svojim prepričanjem. Menim, da je to zame najboljša odločitev,« je zapisal 29-letnik iz Quebeca.

»Ko sem bil letos v prvih vrstah borbe s pandemijo, sem spoznal, s kolikšnim stresom se spopadajo zdravniki v našem zdravstvenem sistemu,« je dejal in dodal, da si ne sme dovoliti, da bi lahko prenašal virus v svojo družbo in okolje z igranjem ameriškega nogometa.

»Če bom tvegal lastno zdravje, bom to storil med skrbjo za paciente,« je sklenil Duvernay-Tardif.

Iz kluba so že sporočili, da stojijo za odločitvijo enega ključnih členov na poti Kansasa do februarske osvojitve super bowla. Odločitev je pohvalil tudi Kansasov zvezdniški podajalec Patrick Mahomes.

»Vsi razumemo njegovo odločitev. Biti zdravnik je v teh trenutkih še toliko pomembnejše. Ta svet si želi narediti boljši in verjamem, da to že počne,« je ob začetku treningov sporočil Mahomes.

Liga NFL se bo z rednim delom predvidoma začela 10. septembra.