Policista Postaje pomorske policije Koper sta šla s plovilom P-16 nemudoma na pomoč.

Jadrnica je bila na vhodu v kanal Sv. Jerneja, kjer je voda zelo nizka. Zaradi močnega neurja, vetra, visokih valov in težke dostopnosti družine niso mogli takoj spraviti s plovila, obstajala je namreč nevarnost, da bo nasedlo tudi policijsko plovilo. Jadrnice sidro ni držalo in jo je odnašalo proti zidu solin, kjer so skale, zatem je plovilo nasedlo. Na krov so policisti poskušali vreči vrv, vendar jo moški na plovilu, zaradi zelo slabih vremenskih razmer, ni uspel prijeti.

Ob 5.15 so uspeli na krovu privezati vlečno vrv na svojo jadrnico, zatem pa še dvigniti sidro. Vlečno vrv sta nato policista pritrdila za vlečni drog na premcu patruljnega čolna in pričela z vleko jadrnice proti Portorožu. Ker je bila smer vleke neposredno v val, je v kabino patruljnega čolna uhajala večja količina morske vode, na jadrnici pa se je pokvarilo še krmilo, kar je pomenilo, da ni bilo več nadzora nad plovilom in ga je med vleko močno zanašalo.

Po priplutju v zavetje pred Portorož sta policista jadrnico zvezala na bok patruljnega čolna in z njo ob boku pristala na zunanjo stran novih privezov v Portorožu. Ob 5.52 so bili tako potniki kot tudi jadrnica na varnem, so sporočili