Dallas Mavericks so s 108:104 premagali Los Angeles Lakers, Dončić je v 16 minutah k zmagi prispeval 14 točk, pet skokov in šest podaj.

Prvi strelec Dallasa je bil Seth Curry, ki je v 15 minutah tekmecem nasul 23 točk, iz igre je metal 8:8, vključno s šestimi trojkami. Boban Marjanović je v igro vstopil s klopi in v 23 minutah tekmo končal pri 17 točkah, 13 skokih, dveh podajah, dveh blokadah in ukradeni žogi.

Izkazal se je tudi Dončić, ki je že po dveh minutah na parketu zadel trojko, privoščil pa si je tudi zabijanje. Navijače je zelo prestrašil v tretji četrtini, ko si je 21-letni Slovenec zvil gleženj, nato pa odšepal z igrišča in se ni več vrnil v igro.

Trener Dallasa Rick Carlisle je novinarjem zatrdil, da je Dončić zapustil igro zato, da je odšel na raztezanje. Tudi Dončić je po tekmi zatrdil, da ne gre za nič hujšega.

»Gre le za pripravljalno tekmo, vse je v redu. Glede vzdušja na parketu pa je zagotovo precej drugačno, kot je bilo prej, precej je govorjenja, a sem smo prišli igrat košarko in dali bomo vse od sebe,« je dejal slovenski zvezdnik lige NBA po tekmi.

Na drugi strani sta prva zvezdnika jezernikov LeBron James in Anthony Davis igrala v prvem polčasu in oba dosegla po 12 točk, James je dodal še pet podaj in tri skoke.

Prve pripravljalne tekme v najmočnejši košarkarski ligi na svetu namesto 48 minut potekajo 40 minut. Redni del sezone po ustaljenem časovnem formatu, torej z vsako četrtino po 12 minut, se bo v Disneyjevem športnem kompleksu na Floridi nadaljeval 30. julija.