V petek bo pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami.

Zvečer se bodo še pojavljale nevihte, ponoči pa se bo ozračje umirilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19 stopinj Celzija. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo pogoste plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč na soboto. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27, na Primorskem do 29 stopinj Celzija. V petek popoldne in v noči na soboto bo ob nevihtah povečana možnost za pojav krajevnih neurij.

Obeti: V soboto dopoldne bo ponekod na vzhodu še občasno deževalo, na zahodu pa bo že delno jasno. Popoldne bo večinoma sončno. Tudi v nedeljo bo sončno, popoldne ali zvečer bodo na severu posamezne vročinske nevihte.

Vremenska fronta se zadržuje nad Alpami in severnim Balkanom. S šibkim vzhodnikom v spodnjih zračnih plasteh k nam priteka razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer bodo nevihtni oblaki postopno razpadli, ponoči se bo v krajih zahodno in severno od nas pooblačilo. Jutri bo v vseh sosednjih pokrajinah vreme nestanovitno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, najprej v krajih severno od nas, sredi dneva in popoldne pa tudi drugod.