Anže Pogačar je naposled dočakal svojega naslednika na položaju predsednika jeseniškega hokejskega kluba. V zadnjih letih je uspešnim lokalnim gospodarstvenikom tudi javno ponujal svojo funkcijo, a nihče ni bil pripravljen prevzeti najpomembnejšega športnega položaja v mestu železarjev. Opogumil se je šele 45-letni Peter Bohinec, ki se je leto dni poigraval z mislijo, ali naj se izpostavi kot predsednik hokejskega kolektiva z bogato tradicijo.

Domačin Peter Bohinec je poslovnež, ki je doslej opravljal različne službe. Na karierni poti je bil uradnik na treh ministrstvih (zdravje, obramba, kultura), pomemben pečat je pustil tudi v jeseniški bolnišnici. Septembra ga čaka nov poslovni izziv, vzporedno pa bo opravljal naloge glavnega skrbnika hokejske panoge v Zgornjesavski dolini. Potem ko je Anže Pogačar v šestih letih dosegel svoj domet, je odgovornost za jeseniški hokej padla na Bohinčeva ramena. Po izvolitvi je napovedal, da si bo prizadeval za preboj jeseniškega kluba na višjo raven tekmovanja pod okrilje avstrijske zveze, kjer so železarji nekoč že uspešno nastopali. Med pomembnimi izzivi bo tudi zagotovitev finančnih sredstev za nemoteno delovanje kluba, ki v minuli sezoni ni zmogel zagotavljati rednega mesečnega izplačila igralcem in trenerjem.

Jesenice so poslovno leto 2020 končale s 353 evri izgube. Na prihodkovni strani so 486.000 evrov prispevali sponzorji, 133.000 evrov pa navijači z nakupom vstopnic. Gorenjski kolektiv želi v prihodnje okrepiti članstvo (doslej je članov kluba 119), v delovanje Jesenic pa se je poleg Marcela Rodmana vključil še nekdanji reprezentančni vratar Robert Kristan. Od najbolj prepoznavnih igralcev generacije, ki se je v zadnjih letih poslovila od aktivnega igranja na ledu, manjka samo še Tomaž Razingar. Sveže upokojeni Miha Brus je prevzel položaj v nadzornem odboru.