Nekdanji nogometni reprezentant Fabijan Cipot je, ko gre za navijaštvo, zavezan le enemu klubu – Muri. Na Fazaneriji je začel nogometno kariero in na njej preživel veliko let, tam jo začenjata tudi njegova sinova, zato je logično, da pesti stiska za črno-bele. »Seveda zdaj, ko za Muro igrata moja sinova, pesti stiskam še malo bolj. Če imam le čas, gledam tekme Mure v živo, včasih pa tudi po televiziji,« je dejal in dodal, da sicer nogomet raje gleda iz domačega naslanjača. »Doma se lahko v miru posvetim vsem elementom v igri. Pozoren sem na taktični vidik, gibanje nogometašev in podobno. Na stadionu se težko osredotočiš na to.«

Ko tekme spremlja po televiziji, pa praviloma ne navija za nikogar. Oziroma navija za to, da zmaga tisti, ki si zmago najbolj zasluži. Bolj mu je pomembno, da spremlja tekme klubov, ki igrajo agresiven in napadalen nogomet. V Italiji je to letos Atalanta, prej je bila Roma. V Angliji je takšnih več klubov z Liverpoolom in Manchestrom Cityjem na čelu, podobno je v Španiji, kjer prednjačita Real Madrid in Barcelona. V Nemčiji pa Bayern, Borussia Dortmund in Leipzig.

»Če gledam tekme kakšnega od klubov, za katere igrajo slovenski nogometaši, pravilo o nevtralnosti malo prekršim. Podobno je, ko evropske tekme igrajo slovenski klubi. Navijam za vse slovenske klube.« Bi tudi za Nafto, velikega tekmeca Mure, če bi igrala v evropskih pokalih? »Bi. Ne nazadnje sem pol leta igral tudi za Nafto. Nekaj povsem običajnega je, da gledalci navijajo le za svoj klub. Če si profesionalni športnik, pa ne želiš dobro le sebi, ampak tudi drugim.«

Rad ima tudi kriket

Pravi, da je njegov drugi šport hokej. Ker ga je, dokler so bile zime še dovolj mrzle, da je bil led na bajerjih dovolj debel, veliko preigral. Pa mu je ljubša Olimpija ali Jesenice? »Prijatelje imam tako v Ljubljani kot na Jesenicah,« se v smehu tudi v tem primeru ni želel postaviti na nobeno stran.

Pred prekinitvijo prvenstva zaradi novega koronavirusa je podrobno spremljal ligo NBA. »Lige NBA vrsto let nisem gledal, potem sem jo pa spet začel zaradi Gorana Dragića. In jo seveda gledam tudi zaradi Luke Dončića. Oba sta velika profesionalca. Če želiš igrati na takšni ravni, moraš biti tako fizično kot psihično brezhibno pripravljen,« je dejal nekdanji nogometaš, ki zdaj nogomet uči najstnike v NK Kema Puconci.

Z veseljem spremlja tudi reprezentančni šport, nazadnje so ga navdušili odbojkarji in rokometaši, pred tem z naslovom evropskega prvaka tudi košarkarji. Rad si ogleda tekme v posamičnih športih, smučarske skoke, pa kolesarstvo, kjer ga navdušujeta Primož Roglič in Tadej Pogačar. Če ima le možnost, spremlja tudi kriket. Tega na televiziji težko najde. Povsem drugače je bilo, ko je dve leti igral v Katarju. »Imel sem veliko časa, zato sem bral knjige in gledal televizijo. Tam sem vzljubil kriket, ki sem ga tudi poskusil igrati. Zdaj ga kar malo pogrešam,« je sklenil.