Policisti in kriminalisti intenzivno zbirajo informacije o dogajanju. Policija ob tem opozarja na pomen čimprejšnje prijave tovrstnih dogodkov.

Po neuradnih informacijah, ki jih je v torek navedel spletni portal Regionalobala, naj bi domačin z otrokom v vozičku dvigoval denar na bankomatu, ko je slišal zvok odklepanja varnostnih pasov. Ko se je obrnil, je zagledal ženski, ki se sklanjata nad njegovega otroka in ga skušata vzeti iz vozička. Ženski naj bi mu uspelo v njuni nameri zaustaviti in prepoditi, je še navedel omenjeni portal.

Še v torek je pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na PU Koper Dejan Grandič pojasnil, da na policiji podatkov o poskusu ugrabitve nimajo, obenem pa je pozval k prijavi tovrstnih dejanj, saj »gre za hudo dejanje, katerega preiskava se mora začeti takoj«. Iz PU Koper pa so danes sporočili, da je nato v torek popoldne moški prijavil dogodek, policisti in kriminalisti pa zdaj intenzivno zbirajo informacije o dogajanju. Ob tem so ponovno poudarili, da je tovrstne dogodke nujno prijaviti čim prej na interventno številko 113, saj je njihovo preiskovanje s časovno oddaljenostjo dogodka vse težje.