V sredo bo spremenljivo oblačno, na zahodu in jugu sprva še dokaj sončno. Krajevne padavine in nevihte se bodo že dopoldne pojavljale v severnih krajih, popoldne pa se bodo razširile nad večji del Slovenije. Le ob morju bo vztrajalo sončno in vroče vreme. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek in petek bo vreme še nestanovitno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Neizrazita hladna fronta je dosegla severni del Alp. Pred njo k nam od zahoda priteka toplejši in nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer bodo nevihte na območju Alp ponehale, ponoči se bo prehodno delno razjasnilo. V sredo bo v sosednjih pokrajinah Avstrije in Madžarske spremenljivo oblačno, krajevne padavine in nevihte bodo možne že v jutranjem času. Čez dan se bo nestanovitno vreme z nevihtami razširilo nad večino sosednjih pokrajin, le ob severnem Jadranu bo sončno in vroče.