Zvečer bo pretežno jasno, le v Pomurju ni izključena kakšna osamljena nevihta. Noč bo jasna, najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija. V torek bo sprva jasno, sredi dneva in popoldne pa bo nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo bo spremenljivo oblačno, na zahodu in jugu sprva še dokaj sončno. Krajevne padavine se bodo od vzhoda razširile nad večji del države, vmes bodo tudi nevihte. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. V četrtek bo vreme še spremenljivo s popoldanskimi plohami in nevihtami.

Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka, hladna fronta je dosegla srednjo Evropo. Pred njo priteka nad naše kraje s severozahodnimi vetrovi toplejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Pozno popoldne ali zvečer bodo v krajih severno od nas še možne plohe ali nevihte, ponoči pa se bo ozračje umirilo. Noč bo povsod jasna. Jutri bo sprva pretežno jasno, popoldne pa bodo zlasti v Alpah nastale plohe in nevihte, ki se bodo proti večeru razširile tudi na kraje severno in zahodno od nas.