Državni tožilec Pierre Sennes je novinarjem povedal, da so v katedrali izbruhnili trije požari in da incident preiskujejo kot kaznivo dejanje. Več podrobnosti ni razkril.

Gasilci so ogenj po nekaj urah spravili pod nadzor, iz gotske stavbe pa se še vedno vije dim. Poveljnik gasilcev Laurent Ferlay je povedal, da so na prizorišču še 104 gasilci, da bi se prepričali, da je požar resnično pod nadzorom.

Ta je izbruhnil za orglami in jih popolnoma uničil, na prednjem delu katedrale pa so popokali vitraži. Škoda po njegovih besedah ni tako velika, kot so domnevali sprva.

"Scenarij stolnice Notre-Dame v Parizu se ne ponavlja. Streha ni dotaknjena," je dejal Ferlay po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina. Znamenito pariško katedralo Notre-Dame iz 13. stoletja je požar zajel aprila lani. Zaradi njega se je zrušila streha, v zrak pa poslala strupene hlape staljenega svinca. Njena obnova bo trajala leta.

To sicer ni prvi požar, ki je poškodoval katedralo v Nantesu. "Spominjamo se požara iz leta 1972, vendar na tej stopnji razmere niso primerljive," je povedala županja Johanna Rolland.

Takrat je požar popolnoma uničil leseno streho, ki so jo po 13 letih obnove nadomestili z betonsko konstrukcijo.