Poletna literatura pa tudi televizijske oddaje, ki še niso poniknile v počitniških terminih predvajanja, veliko svojega časa posvečajo temu, kje in s kom so na počitnicah naši slavni sodržavljani, ter seveda temu, kje bodo unovčili svoje državne bone, ki sta jim jih milostno podelila državni vrh in šopek njegovih strokovnih svetovalcev. Čeprav se zdi, da je Slovenija preplavljena z vavčer turisti, podatki finančne uprave kažejo, da je papirje radosti in veselja za zdaj unovčilo zgolj štiri odstotke upravičencev. Pravi naval poletnih potepuhov na turistične prenočitvene kapacitete torej šele prihaja, kajti malo je verjetno, da bi ob vsakodnevnem preštevanju virusno pozitivnih osebkov in grozovitih napovedih, kaj vse naš šele čaka, kdo sploh pomislil, da bi svojega petdeset- ali dvestoevrskega aduta iz rokava povlekel tam nekje v pozni jeseni ali bog ne daj celo pozimi.

Kopalke Špele Grošelj so komaj zadrževale kipeče obline

Je pa zanimivo, da naših slavnih in superslavnih rojakov na fotografijah še ne videvamo pohajkovati in se nastavljati fotografskim samosprožilcem po slovenskih turističnih biserih, ampak praktično vsi dotično prakso opravljajo na Hrvaškem. In to na način, da lahko marsikoga zadane kap, vsaj sodeč po pisanju spletnega portala govori.se. »V belih enodelnih kopalkah je bila videti ne samo sanjsko, njena lepota je bila videti nezemeljska, njene kipeče obline pa so bile videti tako zelo bujne, da so kopalke komaj zadržale vse na svojem mestu,« je povzetek nastopa po novem samske Špele Grošelj, ki je pozirala nekje v Dalmaciji, na jahti osmega najbogatejšega Slovenca, kriptomilijonarja Damiana Merlaka. Na portalu siol.net so prišli celo do podatka, da najem dotičnega plovilca stane več kot šest tisoč evrov na dan.

Kipeče obline so zaposlovale tudi avtorje revije Suzy, saj so ugotovili, da je cvetober slovenskih zvezdnic v času koronakarntene pridelal kakšen kilogram viška, a se s tem, da ne bi pogumno smuknile v kopalke, ne obremenjujejo. Nika Zorjan je na primer povedala, da se nikoli ne bo odpovedala pici in čokoladi, ker je življenje prekratko, da bi bila prikrajšana za takšne užitke. A vseeno telovadi. In to z namenom. »Delam vaje in se trudim, da bi bila moja zadnjica še večja, saj je to res seksi. Če sem iskrena, še sama rada pogledam za žensko, ki ima obline,« se je pohvalila in seveda objektivu nastavila svojo vedno večjo zadnjo plat. Še ena dama kipečih oblin se je predstavila javnosti v reviji Suzy. Katja Ajser - Kataya, ki je prostodušno priznala, da ima celulit in da njen trebuh ni popoln. »Družba, v kateri živimo, nas je seksualizirala do te mere, da se ceni samo mlado in čvrsto telo. Naj se ceni zdravje! Ostalo res ni pomembno,« je kritično dahnila.

Dejan Vunjak strigel živo mejo, politiki na Hrvaško

Hrvaški otoki in otočki so nasploh priljubljeno zbirališče slovenske estradno-politične bratovščine, pa čeprav je celo vodja vladne svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović namignila, da bi ljudem raje kot počitnikovanje na Hrvaškem priporočala, da svoj prosti čas preživijo v Italiji. A kaj, ko ima sto tisoč in še nekaj Slovencev nepremičnine prav v naši nekoč bratski republiki. Vsa Slovenija ve, da ima na kvarnerskem otoku svoje počitniško bivališče glavni vladni retorik Jelko Kacin. Na eni izmed zadnjih tiskovnih konferenc ga je novinarska stroka pobarala, kdaj bo šel na počitnice na svoj Krk, a je odgovoril, da ga za zdaj tam zaradi preobilice dela še ni bilo, bo pa tja poskušal oditi ob prvi priložnosti, če ne ravno na dopust, pa vsaj, da opravi nujna vzdrževalna dela na svoji vili. Ampak za zdaj še ne more določiti datuma, kdaj bo lahko skočil na Krk. Je pa zato na Krku Dejan Vunjak – mali Brendi, ki je tam opravljal prav nujna vzdrževalna dela na družinski počitniški hiši, ki jo je kupil njegov pokojni oče Branko Jovanović Vunjak - Brendi, da bodo turisti, ki jim Brendijevi oddajajo apartmaje, lahko imeli urejene bivalne prostore in okolico. »Ker letos nastopov, kot kaže, ne bo, sem strigel živo mejo, čistil z vapom, kosil,« je naštel vsa opravila, s katerimi bo polepšal počitnice turistom.

V oddaji Svet na Kanalu A pa so zasliševali politično elito iz državnega zbora, kam jo kani mahniti na oddih, saj bo tudi za njih kmalu napočil čas počitnic. Kot je v uvodu k prispevku povedala voditeljica poročil Nuša Lesar, še nikdar ni bilo tako pomembno, kje bodo dopustovali slovenski politiki, pa čeprav jih vsako leto znova sprašujejo, ker gre za znane osebnosti, ki lahko vplivajo tudi na dejanja navadnih državljanov. Sodeč po povedanem tudi politična avantgarda ne bo upoštevala priporočil vladne šefinje za covid-19. Velika večina vprašanih si bo drznila odpotovati v deželo z zelo slabo epidemiološko sliko. Med njimi si bosta v hrvaškem delu Jadranskega morja zagotovo namakala noge Marko Bandelli iz poslanske kvote Stranke Alenke Bratušek in Šarčev Robert Pavšič. Le poslanec DeSUS Franc Jurša je brž izustil, da bo dopust preživel le na domači grudi, kjer bo povrhu unovčil še državni počitniški virman. Pripadnik SD Franc Trček bo, kot kaže, imel še najbolj zanimive počitniške dneve. Kot je povedal, bo obiskal tri otoke, kjer ni avtomobilov. Mariborski otok, drugi bo otok oziroma bolj kup proda pod njegovo rojstno vasjo v Beli krajini, če mu bo Kacin dovolil, kot se je izrazil, pa bo obiskal še hrvaški otok, ki so ga pred časom podrobneje raziskovali antropologi. Na Kanalu A so takoj zadevo raziskali in ugotovili, da gre najverjetneje za otok Susak.

Maja Keuc si zjutraj najprej umije obraz, Dominik Kozarič odpre oči

V reviji Nova pa so se lotili povsem drugačne raziskovalne teme. Slavne Slovence so spraševali, kaj je prva stvar, ki jo naredijo, ko se zbudijo, in zadnja stvar, ki jo naredijo pred spanjem. Odgovori so bili silno zanimivi. Pevka Maja Keuc je obelodanila, da si zjutraj najprej umije obraz in spije kavo, zadnja stvar, ki jo naredi, preden zaspi, pa je nočna meditacija. Glasbeni velikan Dominik Kozarič je stvari razložil še bolj preprosto. »Prva stvar, ki jo naredim, ko se zbudim, je, da odprem oči, zadnja stvar, ki jo naredim pred spanjem, pa, da jih zaprem,« je v fizikalnem smislu odgovoril Kozarič. Tudi Tanja Žagar je bila one dni žrtev zelo zahtevnih novinarskih vprašanj. Na družbenih omrežjih je namreč završalo, da je menda noseča, in že je začela dobivati čestitke z vseh strani. A kot je priznala za revijo Zvezde Lady, so spletne voščilnice za zdaj še neupravičene. »Odkar nastopam, sem noseča. Tolikokrat so mi namreč že pripisali nosečnost, da bi zdaj morala imeti že celo četico otrok,« je razočarala Slovenijo, ki bi zopet lahko pestovala skupaj z njo. Je pa povsem odkrito priznala, da si že dolgo želi, in tega ne skriva, da njen sinko Karlo ne bi ostal edinec. A kaj, ko ni vse odvisno samo od nje, ali in kdaj bo dobil bratca ali sestrico, je zaključila pogovor na to temo.