V torek ni umrl noben bolnik s covidom-19, je na spletu objavila vlada.

V hrastniškem domu starejših okuženi že štirje zaposleni

V hrastniškem domu starejših, kjer so minuli konec tedna po izbruhu okužb z novim koronavirusom v občini, med katerimi je bila tudi ena od njihovih zaposlenih, že zaprli vrata za obiske, so po zadnjih podatkih okuženi že štirje zaposleni in dva stanovalca. Kot so sporočili iz občine, imajo tako skupno v občini 13 oseb okuženih ljudi.

Ob dveh zaposlenih v domu, ki sta bili pozitivni že v prejšnjih dneh, so okužbo na testiranjih danes potrdili še pri dveh, prav tako so že konec prejšnjega tedna okužbo odkrili pri enem stanovalcu in eni stanovalki doma, ki so ju prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

V domu so v torek opravili testiranja pri vseh zaposlenih, občina pa skupaj z zavodom in Zdravstvenim domom Hrastnik izvaja vse potrebne ukrepe in skupaj s pristojnimi išče dodatno delovno silo za pomoč domu starejših.

Direktor doma Drago Kopušar je že v torek za STA povedal, da bi potrebovali kadrovsko pomoč, na katero pa v času dopustov težko računajo. Vseeno so se dogovorili vsaj z domom Loka pri Zidanem mostu, od koder jim bosta prostovoljno prišli pomagati dve delavki, tudi sami pa si bodo skušali pridobiti kakšen dodaten kader.

"Ko bomo v naslednjih dneh morali vzpostaviti rdečo cono, bo kadrovska stiska postala kar izrazita," je še dodal direktor hrastniškega doma.