S Policijske uprave Nova Gorica so danes sporočili nekaj podrobnosti nesreče. Ugotovili so, da je 41-letnik z motornim kolesom peljal po regionalni cesti iz smeri Dornberka proti Selu. Izven naselja Batuje je na ravnem delu vozišča, kjer je po sredini vrisana bela neprekinjena ločilna črta, začel prehitevati kolono treh vozil.

Ko je pripeljal do tovornega vozila, ki je bilo prvo v omenjeni koloni, je 43-letni voznik tovornega vozila v križišču za obrtno cono Batuje-Mlake začel zavijati levo. Motorist je z desnim bočnim delom motornega kolesa trčil v prednji levi bočni del tovornega vozila, nato pa ga je odbilo levo čez križišče, kjer je z motornim kolesom zadel v kovinsko varovalno ograjo. Obležal je na travnati površini ob kovinski varovalni ograji in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Oba v nesreči udeležena voznika sta z območja upravne enote Ajdovščina. O nesreči pa je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kot so še zapisali na novogoriški policijski upravi, sta v letošnjem letu na cestah na Severnem Primorskem zaradi posledic prometnih nesreč umrli dve osebi, v obeh primerih voznika motornih koles.