Muskovo bogastvo je zgolj v petek naraslo za 6,07 milijarde dolarjev, je sporočil Bloomberg News. Vrednost Tesnilne delnice je namreč v enem dnevu porasla za 10,8 odstotka.

Medtem se je Buffettovo imetje ta teden zmanjšalo, potem ko je v dobrodelne namene daroval za 2,9 milijarde dolarjev delnic konglomerata Berkshire Hathaway. Delnice so prejele štiri humanitarne organizacije ter ustanova Billa in Melinde Gates.

Musk je sedaj na lestvici Bloomberg Billionaires Index na sedmem mestu s premoženjem v vrednosti 70,5 milijarde dolarjev. Buffett je zdrsnil na deseto mesto z vrednostjo 69,2 milijarde dolarjev. Med medijsko zelo izpostavljenima ameriškima milijarderjema sta še soustanovitelj Googla Sergey Brin ter indijski mogotec Mukesh Ambani.

Na prvem mestu lestvice najbogatejših Zemljanov sicer kraljuje Amazonov ustanovitelj in glavni izvršni direktor Jeff Bezos s premoženjem, ocenjenim na 189 milijard dolarjev. Soustanovitelj Microsofta Bill Gates se lahko na drugem mestu pohvali s 116 milijardami dolarjev, tretji pa je ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg s 93 milijardami pod palcem.

Delnice Tesle so v zadnjem letu porasle za 500 odstotkov, potem ko je podjetje uspelo pospešiti prodajo svojega avtomobila Model 3. Glede na 1. julij je delnica Tesle porasla za 38 odstotkov.

Če bi Tesla v drugem četrtletju ustvarila dobiček, bi to pomenilo prva štiri zaporedna četrtletja zelenih številk v njeni zgodovini.