Uefa je po koronavirusnem premoru v Nyonu izžrebala pare za dokončanje sezone v obeh elitnih evropskih tekmovanjih, ligi prvakov in evropski ligi. Vse tekme se bodo začenjale ob 21. uri, tako na turnirju v Lizboni kot Nemčiji pa bodo potekale za zaprtimi vrati stadionov.

V četrtfinalu LP se bosta pomerila tudi Barcelona in Bayern, če se bosta seveda uvrstila v ta del tekmovanja. Obe omenjeni ekipi si še nista priigrali osmerice; Bayern ima s prve tekme prednost 3:0 proti Chelseaju, Barcelona pa je v Neaplju remizirala z Napolijem 1:1.

Preostali par je še Real Madrid ali Manchester City proti Juventusu ali Lyonu.

Povratne tekme osmine finala LP bodo 7. in 8. avgusta, 12. pa se bodo že začeli četrtfinali.

Vse tekme četrtfinala na izpadanje bodo na stadionih luči in Jose Alvalade v Lizboni. Prvi četrtfinalni obračun bo 12. avgusta, finale LP pa 23. avgusta.

V drugem kakovostnem evropskem tekmovanju - evropski ligi - bo od Slovencev nastopil le Samir Handanović, ki je kapetan milanskega Interja. V osmini finala bo na nevtralnem terenu v Nemčiji Inter za napredovanje med osmerico odigral le eno tekmo s španskim Getafejem.

Nogometaši Manchester Uniteda bi se lahko v četrtfinalu pomerili z Wolverhamptonom, a si morata obe ekipi še zagotoviti preboj med osmerico za udeležbo na sklepnem turnirju sezone, ki se bo v Nemčiji začel 10. avgusta.

Wolves morajo premagati Olympiacos, ManU pa Lask, če želijo nastopiti med najboljšo osmerico. Povratne tekme osmine finala bodo 5. in 6. avgusta.

Nasprotnik volkov bo v četrtfinalu ali Roma ali rekorder po številu naslovov Sevilla, rdeči vragi pa bi se v četrtfinalu, ki bo na izpadanje 10. in 11. avgusta v Gelsenkirchnu, Düsseldorfu, Duisburgu in Kölnu, pomerili s Koebenhavnom ali Basaksehirjem.

Polfinalna dvoboja bosta 17. in 18. avgusta, finale evropske lige pa bo 21. avgusta v Kölnu.