Kot poroča časnik, ki se sklicuje predvsem na novinarske vire iz Hrvaške in Slovenije, je Dinamo že stopil v stik s Kekom, ki pa ima do leta 2022 kot selektor pogodbo z Nogometno zvezo Slovenije. Pri Jutarnjem listu pišejo, da naj bi kmalu sledil sestanek z odgovornimi na NZS, nato pa se bo Kek preselil v Zagreb.

Pri Dinamu so pred tem najavili, da iščejo trenerja "težke kategorije", uveljavljenega strokovnjaka, ki svoje znanje lahko potrdi z uspehi. In kot pravijo, ima Matjaž Kek vse to, kar pri hrvaških prvakih zahtevajo. Čudežen rezultat je naredil z Rijeko in na Rujevico prvič pripeljal pokal za naslov prvaka Hrvaške ter s tem klubom osvojil tudi dva pokalna naslova. S Kekom je klub postal drugi najboljši v državi za velikim Dinamom.

Kot dodajajo, gre tudi za močno osebnost, podobno, kot sta bila to Vahid Halilhodžić in Nenad Bijelica, ki sta s klubom dosegala tudi uspehe v Evropi. Naloga pa ne bo lahka, saj bo moral Kek promovirati mlade domače igralce in ustvarjati nove domače nogometne ase.

Kot rečeno, Keka veže pogodba na slovensko izbrano vrsto in Nogometno zvezo Slovenije. Tam informacije zaenkrat ne komentirajo. V primeru, da je ponudba Dinama resna in da se Kek zanjo zanima, pa bo NZS bržkone morala poiskati novega selektorja, saj večina zvez že dolga leta ne dopušča več dvojnih vlog selektorjev.