V ponedeljek bo večji del dneva sončno, zvečer bodo na severu nastale prve nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 od 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 28 do 32 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na torek bodo padavine z nevihtami od severa zajele vso Slovenijo. Ponekod bo zapihal okrepljen severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Osvežilo se bo.

V torek zjutraj bodo padavine povsod ponehale, dan bo večinoma sončen z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Na Primorskem bo dopoldne še pihala burja.

V sredo bo pretežno jasno in spet topleje.

Vremenska slika: Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnimi vetrovi doteka k nam suh in postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povsod jasno. V ponedeljek bo povečini sončno, popoldne in zvečer bodo v Alpah nastajale nevihte.

Biovreme: V ponedeljek bo sprva vpliv vremena na počutje ugoden, v drugi polovici dneva pa se bo pojavila zmerna obremenitev, ki bo največja v večernem času in v prvi polovici noči na torek. V torek bo vpliv vremena na počutje ugoden.