Režiser domače zmage je bil Raheem Sterling, ki je svoji ekipi v 23. minuti po prekršku Joeja Gomeza priigral enajstmetrovko, zanesljivo pa jo je izvedel Kevin De Bruyne. V 35. minuti je Sterling povišal na 2:0, Gomeza pa je v tej akciji osmešil Phil Foden, ki je Sterlingu podal med nogama branilca Livrpool.

Foden in De Bruyne sta v izdihljajih prvega dela ukanila gostujočo obrambo, za 3:0 pa je poskrbel prvi z močnim udarcem z roba kazenskega prostor. S 3:0 je Liverpool nazadnje v domačem prvenstvu zaostajal maja 2015, ko je na koncu z 1:6 izgubil proti Stoke Cityju.

V drugem delu je za avtogol poskrbel Alex Oxlade-Chamberlain, ko je v 66. minuti po strelu Sterlinga žogi želel preprečiti pot v mrežo. Liverpool je na koncu doživel najvišji poraz po septembru 2017, ko ga je Manchester City ugnal s 5:0.

Manchester City je trdno na drugem mestu za Liverpoolom. Ta si je že priigral 19. naslov na Otoku, a prvega po 30 letih.

Sama tekma se je začela s športno potezo Manchestra, saj so branilci naslova derbi začeli s špalirjem za nove prvake. Že pred tem je danes popoldan Sheffield United ugnal Tottenham Hotspur s 3:1 (1:0).