Preiskavo so sprožili prejšnji četrtek in v tem času Henryja umaknili s televizije, v sredo pa je bil odpuščen. Henry je washingtonski insajder, saj je osem let poročal iz kongresa za medij Roll Call, nato se je leta 2006 zaposlil pri televiziji CNN, ki ga je poslala za dopisnika v Belo hišo, kar je delal naprej tudi od leta 2011, ko je prestopil k televiziji Fox News.

V težavah je bil že leta 2016, ko je prišlo na dan, da je imel spolno razmerje s striptizeto iz Las Vegasa ter obenem tudi s hosteso. Takrat so ga iz Bele hiše premestili na pokrivanje notranje politike. Žensko, ki je vložila pritožbo, zastopa odvetnik Douglas Wigdor, ki je že prej zastopal 20 zaposlenih pri Fox News v tožbi zaradi kulture spolnega nadlegovanja na delovnem mestu.

Zastopa tudi nekaj žrtev Harveyja Weinsteina. Zastopal je tudi Taro Reid, ki demokratskega predsedniškega kandidata Josepha Bidna obtožuje spolnega napada, vendar le dva tedna, nakar je prekinil pogodbo brez podrobne razlage.

Fox News je moral leta 2016 odpustiti svojega ustanovitelja in predsednika Rogerja Ailesa, ki je dolga leta spolno zlorabljal zaposlene novinarke oziroma voditeljice, ki so hotele napredovati v poslu. Tožiti si ga je upala le ena - Gretchen Carlson, vendar ji je nekaj kolegic potem le izrazilo podporo in povedalo, da se jim je zgodilo isto.

Leta 2017 je moral oditi najslavnejši in najbolj gledan voditelj televizije Fox News Bill O'Reilly, ker je prišlo na dan, da je poravnal pet tožb o spolnem nadlegovanju za skupaj 40 milijonov dolarjev z denarjem televizije. Za njim se je moral posloviti voditelj Eric Bolling, ki je sodelavkam pošiljal opolzka sporočila in fotografije.