Kot so pojasnili v družbi Unitur, so ob pojavu požara v t. i. Savna vasi Term Zreče nekaj zdraviliških gostov preventivno premestili v drug hotel zaradi vetra, ki je nosil dim proti najbližjemu namestitvenemu objektu. Danes zjutraj so goste že vrnili v njihove sobe v Hotelu Medico.

Do neljubega dogodka je prišlo izven delovnega časa termalnega kompleksa, tako da v njem ni bilo ne gostov ne zaposlenih. Tudi sicer je Savna vas v teh dneh zaradi spoštovanja ukrepov za preprečevanje okužb z novim koronavirusom, ki jih predpisuje Nacionalni inštitut za javno zdravje, zaprta za zunanje obiskovalce, so navedli v Uniturju.

Vzrok požara še ni znan

Po navedbah Policijske uprave Celje pri požaru ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 20.000 evrov materialne škode. Policisti in kriminalisti, ki so danes nadaljevali ogled kraja požara in zbiranje obvestil, bodo o požaru obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Po podatkih centra za obveščanje so v požaru posredovali prostovoljni gasilci iz gasilskih društev Zreče, Gorenje pri Zrečah in Stranice, ki so zavarovali kraj dogodka.

Zaradi zaklenjenih vrat so vstopili s silo, pogasili požar v lesenem stropu nad savno, prostore prezračili in jih pregledali s termovizijsko kamero, še navaja center za obveščanje, ki je bil o požaru obveščen ob 21.43.