Na drugo mesto se je pričakovano uvrstil župan Varšave Rafal Trzaskowski s 30,4 odstotka glasov. Tudi če bi se rezultati še spreminjali, pa je že bolj ali manj jasno, da se bosta omenjena pomerila v drugem krogu 12. julija in se potegovala za glasove, ki so šli tokrat preostalim devetim kandidatom.

Volitve je zaznamovala visoka udeležba, kar kaže, da se Poljaki niso zbali okužbe s koronavirusom. Do 17. ure je bila 48-odstotna, kolikor je pred petimi leti znašala ob zaprtju volišč ob 21. uri. So pa bili Poljaki na voliščih disciplinirani, prišli so z zaščitnimi maskami, si razkuževali roke in ohranjali razdaljo dveh metrov.

V drugem krogu se sodeč po anketah obeta tesen spopad Dude in Trzaskowskega. Prvi je kandidat vladajoče desne stranke Zakon in pravičnost, drugi opozicijske liberalne in proevropske Državljanske platforme. Razplet volitev bo pomembno vplival na politično prihodnost države, saj ima predsednik precej pooblastil in lahko med drugim blokira sprejemanje zakonov. Zaradi spopada idej jih pozorno spremljajo povsod po Evropi. Ankete so sicer dolgo kazale, da Duda ne bo imel večjih težav dobiti še drugi mandat, dokler se ni precej pozno pojavil Trzaskowski.