Kaj pa je tisto, kar dela Mozarta tako velikega? »Življenjskost njegove glasbe ga dviga nad vse – njegova široka paleta govorice, univerzalnost, humor, igrivost, včasih otročja naivnost pomešana z globoko in široko duhovnostjo, kot bi bil bradati sivi modrec z mladostnim duhom …« je zapisal Mate Bekavac, ki se izvajanju njegove glasbe posveča od 13. leta.

Mate Bekavac, klarinetist, skladatelj, dirigent in umetniški vodja, mednarodno priznan koncertant, znan kot Paganini klarineta, je pri rosnih 18 letih magistriral na Mozarteumu v Salzburgu. Študiral je v Gradcu pri Beli Kovacsu, v New Yorku na Glasbeni šoli Juilliard ter v Parizu na nacionalnem konservatoriju. Je glasbenik, ki prepričljivo sodi ne le v slovensko glasbeno smetano, temveč velja za enega vodilnih klarinetistov v svetovnem merilu.

Pogosto se na koncertnih odrih pojavlja z najznamenitejšo slovensko flavtistko Ireno Grafenauer, prejemnico Prešernove nagrade za življenjsko delo leta 2005, ki kot solistka nastopa z najboljšimi orkestri in dirigenti današnjega časa. Njena izjemna diskografija vključuje tudi sodelovanje v obsežnem glasbeno-založniškem projektu pri izdaji Mozartovih zbranih del na 180 ploščah. Irena Grafenauer se je rodila v Ljubljani, kjer je tudi zaključila podiplomski študij. Skoraj trideset let je kot redna profesorica poučevala na univerzi Mozarteum v Salzburgu. Kot solistka in komorna glasbenica je obšla svet ter igrala z mnogimi umetniki. Pustila je sledove tudi na posnetkih, ki jih je ustvarila z glasbenimi sopotniki, in v svojih učencih, ti pa danes stopajo po njenih stopinjah na najpomembnejše odre sveta.