»Čeprav praznujemo rojstni dan domovine, je danes žal tragičen dan za Slovensko vojsko. V dveh prometnih nesrečah sta življenje izgubila dva vojaka 72. brigade. Spomnimo se jih v naših mislih in molitvah. Naj počivata v miru,« je v četrtek zvečer Tonin zapisal na družbenem omrežju twitter.

Prva prometna nesreča se je zgodila med Zagorjem ob Savi in Kotredežem okoli 1.30. Po podatkih policije je 50-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti pri vožnji v levi ovinek po klancu navzdol izgubil nadzor nad motorjem, zapeljal levo v kamniti zid ob cesti in na kraju nesreče umrl.

Druga nesreča pa se je zgodila okoli 18. ure med krožiščema v Kidričevem in v Lovrencu. V nesreči sta bila udeležena voznik motornega kolesa in kolesar, oba pa sta na kraju nesreče podlegla poškodbam. Po dosedanjih izsledkih policije je do nesreče prišlo, ker je kolesar izsilil prednost motoristu, ki je čelno trčil v levi bok kolesarja. Oba sta kasneje na kraju dogodka umrla. Dodatno bodo sicer še preučili, s kolikšno hitrostjo je vozil motorist, je danes povedal Gabrijel Sternad s Policijske uprave (PU) Maribor.