Zasedba iz mesta Beatlov ima sedem krogov pred koncem angleške premier league nedosegljivih 23 točk prednosti pred drugouvrščenim Manchester Cityjem.

Izbranci nemškega trenerja Jürgena Kloppa so bili v tej sezoni, ki je bila po izbruhu pandemije novega koronavirusa prekinjena marca in se je nadaljevala šele v drugi polovici junija, razred zase. Na 31 odigranih tekmah so dosegli 28 zmag in dva neodločena izida, edini poraz pa so doživeli v 28. krogu, ko so v Watfordu izgubili z 0:3.

Liverpool je z 19. naslovi druga najbolj uspešna ekipa na angleških tleh, en naslov več ima Manchester United. Na tretjem mestu je Arsenal s 13., Everton je zbral devet, Aston Villa sedem, Sunderland, Manchester City in Chelsea pa po šest naslov.

Liverpool bo do konca domače sezone 2019/20 igral še proti Manchester Cityju, Aston Villi, Brightonu, Burleyju, Arsenalu, Chelseaju in Newcastlu.

Šestkratnim zmagovalcem pokala državnih prvakov oziroma lige prvakov se je v tej sezoni malce zalomilo le v evropski ligi prvakov. V tem tekmovanju je Liverpool slavil v letih 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 in 2019.

Lanski prvaki so se v tej sezoni poslovili že v osmini finala elitnega klubskega tekmovanja na stari celini, od njih so bili boljši nogometaši španskega Atletica iz Madrida, kjer igra slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. Zasedba iz španske prestolnice je slavila s skupnim izidom 4:2.