"Pred nekaj dnevi sem opravil test in izvedel, da sem pozitiven na covid-19, zato sem šel takoj v samoosamitev v Chicago, kjer bom tudi ostal, dokler ne ozdravim," je dejal Parker.

"Počutim se dobro, lepo okrevam. Veselim se, da se bom priključil soigralcem v Orlandu, ko se vrnemo na parket za nadaljevanje sezone," je še povedal košarkar Sacramenta.

Center Len je pozneje prek Instagrama prav tako objavil, da ima covid-19, pozitiven test Brogdona pa je objavljen kar na spletni strani Indiane.

Med košarkarji, ki so zboleli za covidom-19, je bil sicer ta teden tudi srbski zvezdnik Nikola Jokić, ki je prav tako razkril pozitiven test. Zaradi covida-19 je moral prestaviti tudi vrnitev v ZDA, kjer kot center igra za Denver Nuggets. Jokić je bil pozitiven po druženju z rojakom Novakom Đokovićem na Adria touru.

Liga NBA, ki je marca prekinila sezono zaradi koronavirusne pandemije, bi se morala nadaljevati 30. julija v kompleksu Disney World na Floridi.

Tam bo 22 ekip odigralo osem krogov rednega dela, po katerih bo znanih 16 ekip za končnico. prvak lige bo znan najpozneje 12. septembra.