Srbski košarkarski reprezentant in eden najboljših centrov lige NBA, ki za zdaj ni imel nobenih simptomov, se je testiral že prejšnji teden, novica pa je prek RTS udarila nekaj ur za tem, ko je pozitiven test razkril prvi teniški igralec sveta Đoković.

Đoković: Naredili smo napako, bilo je prezgodaj

Najboljši teniški igralec sveta se je oglasil prek družabnih omrežij in se opravičil vsem, ki so sodelovali na jadranski turneji Adria tour. Ta se je zaradi neupoštevanja higienskih protokolov in malomarnosti izkazala za pravo žarišče okužb z virusom sars-cov-2.

»Verjeli smo, da je turneja upoštevala vse zdravstvene protokole in zdravje v regiji se je zdelo v dobrem stanju, da končno združimo ljudi iz človekoljubnih razlogov. A motili smo se. Naredili smo napako, bilo je prezgodaj,« je sporočil srbski zvezdnik, ki se je hkrati opravičil vsem vpletenim.

Pomoč prizadetim v Beogradu in Zadru

Ob tem je napovedal pomoč ljudem v Beogradu in Zadru; po teh uvodnih postojankah se je turneja zaradi pozitivnih testov na koronavirus tudi predčasno končala. »Med vse v Beogradu in Zadru bomo v bližnji prihodnosti razdelili zdravstvena sredstva. Preostanek turneje je odpovedan, mi pa bomo ostali osredotočeni na vse prizadete.«

Jokić in Đoković sta se srečala na košarkarski tekmi 12. junija v Beogradu, ki je potekala v okviru Adria toura.

Denver Nuggets, ki so v boju za naslov severnoameriške košarkarske lige NBA, bodo danes začeli priprave na nadaljevanje sezone konec julija. Jokić je prvi zvezdnik moštva.