Le malo, preden je Bolgar Grigor Dimitrov, ki je igral na Adria touru v Beogradu in Zadru, javno razkril, da je bil pozitiven na covid-19 in odpovedal načrtovane nadaljnje nastope na Adria touru, je Thiem še pred finalom v Franciji obelodanil, da je bil njegov test na virus sars-cov-2 negativen.

Thiem je pred tednom dni v Beogradu postal zmagovalec prvega iz serije dobrodelnih teniških turnirjev Adria tour, ki jih je organiziral prvi igralec sveta Srb Novak Đoković s svojo družino.

Nadomestna lokacija Slovenija?

Usoda nadaljnjih postojank toura je po sinočnji odpovedi finala v Zadru zaradi pozitivnega testa Dimitrova negotova. Zadru bi morali slediti še prizorišči v Banjaluki in Sarajevu, turnir v Črni Gori pa je odpadel, med nadomestnimi lokacijami zanj pa se je omenjalo tudi Slovenijo.

Đoković je v zadnjih tednih po navedbah tujih agencij poslušal ostre kritike zaradi polnih tribun in nespoštovanja higienskih protokolov med koronavirusno pandemijo.

Kot je sinoči po odpovedi finala v Zadru dejal direktor Adria toura Đorđe Đoković, za zdaj usoda nadaljnjih turnirjev še ni znana.

"Dobili smo informacijo in poskrbeli za vse potrebne ukrepe. Vsi, ki so bili v bližnjem stiku z Dimitrovom, se bodo testirali. Žal nam je zaradi odpovedi, a ne želimo tvegati. Novak je s težkim srcem sprejel vest. Mi smo upoštevali vse varnostne ukrepe, ki sta jih predpisali srbska in hrvaška vlada. Kakšna bo usoda nadaljnjih postojank Adria toura, bomo šele videli," je dejal Đoković za srbski Sportklub.