Trenutno četrtouvrščeno moštvo (62 točk) je izkoristilo poraz Bayerja iz Leverkusna proti Herthi iz Berlina (0:2), zaradi česar so lekarnarji padli na peto mesto lestvice, ki prinaša "zgolj" igranje v skupinskem delu evropske lige. Zaostanek Bayerja za Gladbachom znaša dve točki.

Borussia Dortmund si je z zadetkoma Norvežana Erlinga Haalanda krog pred koncem prvenstva zagotovila končno drugo mesto (69), medtem ko ima Kamplov Leipzig le še točko prednosti pred tretjo Borussio iz Mönchengladbacha, a mu skupinski del lige prvakov ne more več uiti.

Nastop v evropski ligi sta si z današnjima visokima zmagama priborila Wolfsburg in Hoffenheim. Volkovi so ugnali Schalke s 4:1, Hoffenheim pa je bil s 4:0 boljši od berlinskega Uniona. Iz boja za nastop v Evropi v naslednji sezoni je izpadel Freiburg, ki je bil nemočen proti Bayernu iz Münchna. Ta se je že v torek veselil 30. naslova nemškega prvaka.

Bavarci so z novim rekordom Roberta Lewandowskega slavili s 3:1. Poljak je prispeval dva gola, s 33 zadetki v sezoni pa je postal najboljši tuji strelec v zgodovini nemškega prvenstva.

V boju za 16. mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek med elito proti tretjeuvrščeni ekipi druge lige, se bosta v zadnjem krogu na daljavo udarila Fortuna iz Düsseldorfa (30 točk) in Werder iz Bremna (28). Fortuna bo gostovala v Berlinu pri Unionu. Werder bo doma igral proti Kölnu.

Zadnji krog nemškega prvenstva bo na sporedu v soboto, 27. junija.