Plaz obtožb je začela Simone Rossi, ki je objavila več odlomkov svojega dopisovanja z D'Elio, ko je bila stara 16 let. Čeprav je Rossijeva priznala, da komiku nikoli ni potrdila svoje starosti, pa je bil njen instagram takrat poln srednješolskih fotografij, iz katerih je bilo očitno, da še ni zaključila šolanja in da še ni polnoletna.

Po Rossijevi so se oglasile še druge ženske s podobno izkušnjo, ko jih je komik in igralec nagovarjal k temu, da mu pošljejo svoje gole fotografije. Ena od njih je dejala, da ji je začel pisati, ko je imela 17 let, ter da ji je pisal vsakič, ko je bil v njenem kraju, in jo vabil, naj se mu pridruži v zaodrju. Pričevanja o D'Elii je začel zbirati tudi poseben profil na twitterju, bilo pa naj bi jih toliko, da jih je težko objavljati sproti.

Chris D'Elia je sicer poleg svojih standup nastopov znan po občasnih igralskih podvigih. Igral je fanta Whitney Cummings v seriji Whitney, igral je v seriji Undateable, kot rečeno pa je v seriji You igral zvezdnika, ki nadleguje mladoletnice.

Pripravila Špela Žagar