Kampl je spet začel v prvi postavi Leipziga, skupaj s prvim zvezdnikom ekipe Timom Wernerjem pa sta zadela proti Fortuni. Nekdanji slovenski reprezentant je bil, tako kot pred manjšo poškodbo, ki ga je za dva kroga postavila na klop, spet motor svoje ekipe. Poskrbel pa je tudi za vodilni gol, ko je neubranljivo meril s kakšnih 20 metrov v 60. minuti. Le tri minute zatem pa je bil uspešen še Werner.

Ko je že kazalo na zanesljivo zmago, pa je Leizig ob koncu popustil, v 87. minuti je znižal Steven Skrzybski. Že v sodnikovem dodatku pa je nato zadel še Andre Hoffman in svoji ekipi priboril zlata vredno točko, Leipzigu pa odščipnil dve pomembni v boju za drugo mesto.

Kampl in soigralci so tako le delno izkoristili spodrsljaj Borussie. Ta je nepričakovano izgubila z Mainzem, slednji je s tremi nenačrtovanimi točkami naredil verjetno že bistven korak k rešitvi med elito, saj ima zdaj na 15. mestu 34 točk, pet več kot Fortuna in šest več kot Werder.

Za Mainz sta zadela Jonathan Burkardt in Jean-Philippe Mateta z bele točke. Razglašeni domači tokrat niso bili na ravni ekipe, ki se je dolgo borila tudi za naslov prvaka, medtem ko se je moštvo z dna lestvice izkazalo, zasluženo zmagalo in bi lahko uspeh potrdilo še s kakšnim golom.

Schalke v vse hujših težavah

Bayern je dva kroga pred koncem tako obdržal deset točk naskoka pred Dortmundom (76-66), tretji je Leipzig s 63 točkami, četrti Leverkusen s 60, točko manj ima Gladbach.

V vse večjih težavah pa je tudi Schalke. Odkar so v Nemčiji spet zagnali nogomet, še ni zmagal, pravzaprav je niz tekem brez zmage vsak krog daljši, danes je po porazu z 1:2 s Frankfurtom že 14. v nizu ostal brez zmage in zdaj na lestvici padel na deseto mesto. Frankfurt je z zmago prehitel današnje tekmece in ima tudi dve točki več.

V preostalih sredinih tekmah je Bayer Leverkusen premagal Köln s 3:1 in se vrnil na četrto mesto lestvice, ki v Nemčiji kot zadnje prinaša mesto v ligi prvakov. Augsburg pa je s Hoffenheimom izgubil z 1:3.

Prvenstvo v Nemčiji je bilo odločeno v torek, ko je Bayern z minimalno zmago z 1:0 proti predzadnjemu Werderju - strelec je bil z 31. golom v sezoni bundeslige in 45. v vseh tekmovanjih Robert Lewandowski - dokončno ušel tekmecem.

Uspešna je bila tudi peta Borussia Mönchengladbach, ki je Wolfsburg premagala s 3:0, Freiburg je Hertho ugnal z 2:1, Union Berlin pa Paderborn z 1:0. Slednji kot prvi v ligi dokončno ne more več računati niti na teoretično rešitev in je že zanesljiv potnik v drugo ligo.