Potniki lahko od jutri naprej na mestne avtobuse Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) spet vstopajo izključno pri prvih vratih. Druga, tretja oziroma četrta vrata so tako spet namenjena izključno izstopu potnikov. Prav tako je na avtobusih spet obvezna validacija kartice urbana za vse potnike, ne glede na vrsto vozovnice, ki jo uporabljajo, potniki pa lahko s kartico urbana spet plačajo tudi vožnjo za več oseb hrati.

Na medkrajevnih avtobusih bo vstop na prvih vratih spet omogoč od ponedeljka dalje. Zaradi vstopa pri vozniku, bo ponovno omogočen nakup vozovnic na avtobusih medkrajevnih linij, so še sporočili iz javnega podjetja LPP. Ob tem potnike prosijo, naj zaradi hitrejšega vstopa pripravijo točno vsoto denarja in obenem svetujejo, da za plačilo prevoza v čim večji meri uporabljajo urbano.

Med vožnjo z avtobusi LPP je sicer še naprej obvezna uporaba zaščitnih mask, prav tako je obvezno razkuževanje rok, za kar so na vhodu nameščena razkužila. Prav tako v LPP vse avtobuse ob zaključku vožnje še vedno vsakodnevno dodatno očistijo in razkužijo.