Grozovita družinska tragedija je v soboto pretresla vas Škocjan v okolici Domžal. Štiriindvajsetletni domačin je na kmetiji, kjer sta živela njegova stara starša skupaj z njegovim stricem, okoli pol dvanajstih dopoldne z ostrim predmetom, menda z nožem, vzel življenje vsem trem.

Po neuradnih informacijah naj bi do trojnega umora prišlo v notranjosti hiše, čeprav so policisti v soboto preventivno zavarovali tudi širšo okolico kmetije. Mladi domačin naj bi sorodnike napadel z nožem. »Policisti so po prvih podatkih ugotovili, da je prišlo do tragičnega dogodka, v katerem je po do sedaj znanih okoliščinah 24-letni moški z ostrim predmetom poškodoval tri sorodnike stare 81, 74 in 51 let, ki so v dogodku dobili tako hude poškodbe, da so na kraju umrli,« je v soboto tragedijo v vasi Škocjan potrdila Aleksandra Golec z ljubljanske policijske uprave.

Po umoru naj bi 24-letnik sam poklical policijo in se na kraju okrvavljen tudi predal policistom. Ti so ga pridržali za 48 ur, k preiskovalnemu sodniku pa naj bi ga predvidoma odpeljali jutri dopoldne.

Stara starša slabotna, stric invalidsko upokojen

Intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, neuradno pa je mogoče slišati, da naj bi se kriminalisti predvsem trudili raziskati motiv. Ta bega tudi domačine v majhni vasi Škocjan, ki jih je sobotni dogodek šokiral in prizadel. Po njihovih besedah naj bi policisti aretirali sovaščana Petra G., o katerem so nam domačini znali povedati le najlepše. »Prihaja iz urejene, verne družine. Mislim, da je zdaj končeval študij, bil je nekdanji ministrant in pomagal je pri skrbi za dedka, babico in strica,« nam je povedala ena izmed vaščank.

Kot smo izvedeli, sta bila 24-letnikova stara starša že slabo pokretna in sta potrebovala pomoč tudi pri vsakodnevnih opravilih, njun 51-letni sin, Petrov stric, ki je živel z njima, pa je bil prav tako že nekaj časa invalidsko upokojen. Storilec je živel pri starših v hiši le kakih sto metrov od kraja tragedije, pri starih starših in stricu pa naj bi bil pogosto. Po besedah vaščanov jim je on sam (pa tudi preostali člani njegove družine) pri marsičem skoraj vsakodnevno pomagal. Storilčeva družina (najverjetneje njegov brat) naj bi čez čas kmetijo tudi prevzela.

Razširjena družina je bila v dobrih odnosih, tudi o Petru pa so naši sogovorniki - tako starejši kot tudi mlajši - povedali le pozitivne stvari. Pri njem niso nikoli opazili nikakršnega odklonskega vedenja, sicer pa je bil nekoliko bolj introvertiran tip človeka. Vsekakor pa nenasilen. Tudi policijske kartoteke po naših informacijah ni imel.

Če ga bo tožilstvo po končanem predkazenskem postopku preganjalo ta trikratni umor, mu bo po kazenskem zakoniku grozila celo dosmrtna kazen.