Petintridesetletnik, kapetan brazilske reprezentance, se je Parižanom pridružil leta 2012 v transferju iz AC Milana vrednem 42 milijona evrov, 30. junija pa mu bo potekla pogodba s PSG.

Kar predstavlja veliko razočaranje za Brazilca, ki si je v francoski prestolnici uredil življenje po svoji meri. Njegova žena Isabele je sredi maja v pogovoru za Parisien dejala: "Za nas bi bilo super, če bi lahko ostali v Parizu, všeč nam je klub. Tu so odraščali otroci, v Parizu bi radi nadaljevali svojo kariero."

Francoski nogometni klubi so utrpeli velikansko finančno škodo zaradi pandemije novega koronavirusa. Francoska prva nogometna liga je končala sezono, ne da bi klubi po prekinitvi zaradi covida-19 odigrali eno tekmo.

Za prvaka so razglasili PSG, ki se zaradi odpovedane sezone ligue 1 sooča z izgubo, ki znaša več kot 200 milijonov evrov. Na udaru so se najprej znašli odhodki za plače, prvi na seznamu za odstrel pa je Silva, ki je sicer med igralci z največjo plačo.

Silva se bo najverjetneje vrnil v Brazilijo k svojemu nekdanjemu klubu Fluminense. S PSG je v sedmih sezonah na Parku princev osvojil sedem naslovov francoskih prvakov, štiri francoske pokale, pet pokalov francoske lige ter pet super pokalov Francije. A je ostal brez prestižne lovorike, v evropski ligi prvakov.