Iskanje skritega zaklada je bilo za marsikoga v zadnjem desetletju prava obsesija, pred nekaj dnevi pa so iskalci prišli do zaključka. Fenn je včeraj zvečer na svoji strani zapisal, da je bil zaklad najden s strani moškega, ki ne želi biti imenovan.

89-letni Fenn, ki navdušen zbiralec umetniških del in umetnin iz antike, je bronasto skrinjico napolnjeno z zlatom in diamanti, po ocenah vredno več kot milijon dolarjev, skril pred več kot desetimi leti. Lov na zaklad je ustvaril zato, da bi se ljudje ponovno odpravili v divjino ter da bi omogočil starodavne odprave, ko so ljudje celo življenje posvetili iskanju zaklada.

Dosegel je svoj namen

Lov na zaklad je vsekakor dosegel Fennov namen in je ponovno vzpodbudil številne ljudi, da so se povsem posvetili iskanju zaklada. Namige, kako priti do njega, je 89-letnik objavil že leta 2010, zapisal pa jih je v 24-vrstični pesmi, ki je bila objavljena v njegovi avtobiografiji »The Thrill of the Chase«,

Od takrat dalje se je na območje ameriškega Skalnega gorovja odpravilo okoli 350 tisoč avanturistov, ki so si želeli najti zaklad. Nekateri so celo pustili službe, najmanj pet oseb pa je med iskanjem zaklada izgubilo življenje, poročajo tuji mediji.