Bayern je gostoval pri Bayerju. Domači so danes ostali praznih rok, morda tudi zaradi odsotnosti enega najboljših mož Kaija Havertza, ki je manjkal zaradi poškodbe.

Leverkusen je sicer dobro začel in z zadetkom Lucasa Alaria v deseti minuti povedel. Toda Bavarci so se hitro pobrali in že v prvem polčasu poskrbeli za preobrat. Najprej sta zadeli Kingsley Coman in Leon Goretzka, ob izteku prvega dela pa še drugi najboljši strelec v ekipi Serge Gnabry (12. gol v sezoni).

V nadaljevanju je Bayern le še dokončal delo, na svoj račun pa je prišel še prvi strelec moštva in lige. Robert Lewandowski je namreč v 66. minuti povišal vodstvo na 4:1, dokončno potopil Bayer, sam pa letvico zadetkov v sezoni bundeslige dvignil že na 30, skupno v vseh tekmovanjih pa na 44. Leverkusen je ob koncu sicer izid znižal, a je imel gol Floriana Wirtza (postal je sicer najmlajši strelec bundeslige v zgodovini) le estetski pomen.

Leipzig je gostil zadnji Paderborn. Zmago in tri točke so morda rdeči biki vknjižili že pred tekmo, toda na koncu so se pošteno ušteli. Tokrat je bil v postavi Leipziga spet nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je dve tekmi svoje ekipe izpustil zaradi lažje poškodbe. Je pa danes zaradi poškodbe manjkal Marcel Sabitzer.

Patrik Schick je za Leipzig zadel v 27. minuti, pozneje pa je bil Paderborn enakovreden ekipi z vrha lige in imel celo nekaj priložnosti za izenačenje. Leipzig je sicer v drugem delu igral brez Dayota Upamecana, saj je ob koncu prvega polčasa dobil drugi rumeni karton.

Domači bi lahko minimalno zmago potrdili ob koncu, toda Timo Werner je zadel samo okvir gola. Kazen je prišla v 90. minuti, ko je Christian Strohdiek poskrbel za izenačenje in hladno prho za Leipzig. Ta je tako z le točko ostal na tretjem mestu lestvice za Borussio Dortmund, ki ima tekmo manj. Kampl je igral do 88. minute, ko ga je zamenjal Willi Orban.

Borussia Dortmund je izkoristila spodrsljaj Leipziga in povečala naskok pred njim na štiri točke. A tudi Dortmundčani niso imeli lahkega dela z žilavo Hertho. Pred tekmo so igralci obeh ekip s simboličnim klečanjem na sredinskem krogu podprli proteste zaradi nasilja nad temnopoltimi po smrti Georgea Floyda.

Na tekmi so se Berlinčani dolgo dobro upirali, status favorita je nato z golom za Borussio potrdil šele Emre Can v 58. minuti. Napeto je bilo skoraj do konca, Berlinčani se niso predajali, a je Borussii uspelo ohraniti minimalno prednost in ni šla po poti Leipziga. Bila pa je tudi bližje povišanju izida kot gostje izenačenju, a je Jadon Sancho v 90. minuti z dveh metrov žogo poslal v vratarja.

Na preostalih današnjih tekmah je Eintracht doma izgubil z Mainzem z 0:2, Fortuna Düsseldorf in Hoffenheim sta igrala 2:2. Že v petek je Freiburg premagal Borussio Mönchengladbach z 1:0, krog se bo končal z današnjimi tekmami Werder Bremen - Wolfsburg (13.30), Union Berlin - Schalke (15.30) in Augsburg - Köln (18.00).

Vodilni Bayern ima zdaj 70 točk, Dortmund 63, Leipzig pa 59. V boju za mesta v ligi prvakov pa sta še Gladbach in Bayer s po 56 točkami.