Indijsko ministrstvo za zdravje je poleg tega danes objavilo, da so v državi doslej skupno potrdili 236.657 okužb z novim koronavirusom. Že nekaj dni zapored beležijo več kot 8000 novih okužb dnevno. Zaradi covida-19 je v zadnjih 24 urah umrlo najmanj 294 ljudi, skupno 6642.

Število smrti zaradi covida-19 v demokraciji z največ prebivalci na svetu je v primerjavi z državami, ki jih je pandemija covida-19 najhuje prizadela, razmeroma nizko. Po številu smrti zaradi covida-19 je Indija na 12. mestu na svetu.

Indijske oblasti nizko stopnjo smrtnosti zaradi covida-19 pripisujejo ukrepom za zajezitev okužb, med drugim so za več kot dva meseca razglasili karanteno, ki je bila najobsežnejša na svetu, ustreznemu vodenju bolnišnic ter dejstvu, da je indijsko prebivalstvo razmeroma mlado. Zanikajo očitke o prikrivanju dejanskega število umrlih.

Po podatkih indijskega ministrstva za zdravje je doslej v državi okrevalo več kot 114.000 bolnikov s covidom-19. Trenutno je v Indiji še več kot 115.000 aktivnih okužb z novim koronavirusom. Strokovnjaki svarijo, da gosto poseljena država še ni dosegla vrhunca epidemije.

Tudi v Indoneziji potrdili največ novih dnevnih okužb doslej

Indonezija je do danes potrdila več kot 30.000 okužb z novim koronavirusom. V zadnjih 24 urah so potrdili 993 okužb, kar je največ doslej, je sporočilo indonezijsko ministrstvo za zdravje.

Tudi v Indoneziji potrdili največ novih dnevnih okužb z novim koronavirusom doslej

Džakarta, 6. junija - Indonezija je do danes potrdila več kot 30.000 okužb z novim koronavirusom. V zadnjih 24 urah so potrdili 993 okužb, kar je največ doslej, je sporočilo indonezijsko ministrstvo za zdravje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Skupno so v Indoneziji potrdili 30.514 okužb z novim koronavirusom. Zaradi covida-19 je umrla 1801 oseba, v zadnjih 24 urah 31. Strokovnjaki povečanje števila okužb na dnevni ravni v Indoneziji pripisujejo obsežnejšemu testiranju na okužbo.

V indonezijski prestolnici Džakarta in sosednjih mestih so v petek začeli odpravljati omejitve, ki so jih sprejeli za zajezitev okužb z novim koronavirusom. Delavci se bodo lahko na delovna mesta vrnili v ponedeljek, nakupovalna središča naj bi predvidoma odprli 15. junija.