Nogometaša sta na družbenih omrežjih objavila fotografiji, na kateri sta v družbi frizerja. V težave sta zašla, ker nihče od njih ni nosil zaščitne maske, kar je v nasprotju s strogimi pravili lige v času pandemije novega koronavirusa. »Ni dvoma, da se morajo ostriči tudi nogometaši, a je pri tem treba upoštevati pravila, ki jih je postavila zdravstvena stroka,« so obrazložili pri DFL.

Odločitev je močno ujezila predvsem 20-letnega Sancha, ki je svoje nestrinjanje s kaznijo izrazil na twitterju, a objavo nato že kmalu izbrisal. V bran obeh igralcev je stopil tudi njun klub Borussia Dortmund, čeprav je športni direktor Michael Zorc zatrdil, da so se zaradi prestopka že pogovorili z dvojcem. »Še enkrat smo se zelo jasno pogovorili z igralcema, kako se je treba obnašati. Govorili smo tudi s frizerjem. Ne razumem pa, zakaj se je treba še fotografirati,« je dejal.

V Nemčiji so se frizerski saloni odprli pretekli mesec, vendar pa ob obisku veljajo stroga pravila. Med drugim tudi obvezno nošenje zaščitnih mask.