Kot je na današnjem predobravnavnem naroku na celjskem okrožnem sodišču povedala tožilka, sta Dovgan in Kos obtožena 15 ropov. Ropala sta predvsem pošte in bencinske črpalke, z ropi pa sta pridobila več kot 100.000 evrov koristi.

Po besedah tožilke je Dovgan, ki je obtožen še nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, nadzoroval potek ropov, medtem ko je Kos s pištolo ustrahoval zaposlene na poštah in črpalkah.

Na predlog tožilke in obrambe bosta pred izrekom kazni oba obtožena še zaslišana.

Pred pričetkom današnjega predobravnavnega naroka so predstavniki Petrola, Mola Slovenija in Teniškega kluba Celje vložili premoženjsko-pravne zahtevke, zato je sodnica Jazbinšek-Žgank razglasitev sodbe napovedala za 11. junij. Del povzročene škode z ropi sta obtožena oškodovancem že povrnila.

Celjski policisti so Dovgana in Kosa, ki sta rope izvrševala od avgusta 2018, prijeli januarja letos po ropu bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju. Dovgan je bil v preteklosti policist na Policijski upravi Celje, od koder so ga dvakrat odpustili, nazadnje leta 2018.