Malena je bila do pred kratkim zelo žalostna, ker Klepetan ni prispel že v prvih dneh pomladi kot običajno. Skrbnik najbolj znanega para štorkelj na Hrvaškem, upokojeni hišnik Stjepan Vokić se je že zbal, da je Klepetan poginil.

Klepetan je namreč lani v gnezdo k Maleni prispel že 18. marca, a se je potem proti jugu odpravil že sredi aprila, čeprav je običajno ostajal na Hrvaškem do konca avgusta. Ker se letos ni vrnil z ostalimi štorkljami, ki imajo gnezda na območju in ker je od njegovega odhoda minilo že več kot leto dni, se je Vokić zbal, da je celo poginil.

Malena je nekaj časa tudi zavračala hrano. Pila je le vodo, začela je izgubljati perje, je Vokić dejal za hrvaške medije v začetku aprila letos.

Nato pa se je Maleni pred nekaj tedni le pridružil samec. Kot je dejal Vokić, najprej niti ni bil prepričan, ali gre za Klepetana ali ne.

Zdaj se Klepetan redno sprehaja tudi po dvorišču Vokićeve hiše. »Samo še plesati ni začel. Kot bi se želel opravičiti,« je dejal Vokić.

Hladno vreme je sicer precej slabo vplivalo na štorklji. Par naj bi celo razbil eno od treh jajc, ki jih je Malena doslej znesla, je še povedal oskrbnik.

Vokić skrbi za Maleno od leta 1993, ko je ptico našel ustreljeno z zlomljenim krilom v bližini Brodske Varoši. Štorklja ni mogla več leteti, zaradi česar ji je zgradil gnezdo na strehi svoje hiše, čez zimo pa zanjo skrbi v toplem in zaprtem prostoru. Vokić je za Maleno postavil tudi novo gnezdo, saj je prejšnje uničeno. Pogosto pravi, da ima štorkljo rad kot svoje vnuke.

Klepetan je prvič v gnezdo k Maleni priletel spomladi 2002 in se potem iz Južne Afrike vračal vsako pomlad, pri čemer je letno preletel približno 13.000 kilometrov. Skupaj sta imela doslej 66 potomcev. Njuno ljubezensko zgodbo kot kakšno telenovelo redno spremljajo številni Hrvati.