Janša se je na twitterju še vprašal, ali lahko od osrednjih medijev pričakujejo, da bodo to vsaj omenili, ko bodo naslednjič v LMŠ, SD in Levici "jadikovali, kako da jih vlada ne upošteva".

S tem se je odzval na poročanje medijev o torkovem sporočilu SAB, da tudi oni ne bodo podpisali ponujenega sporazuma o sodelovanju z vlado. Stranke LMŠ, SD in Levica pa so sodelovanje z vlado zavrnile takoj po prejeti ponudbi koalicije. Med argumenti so navajale predvsem Janševa ravnanja.

Da je koalicija strankam opozicije poslala vabilo za sodelovanje pri sprejemanju pomembnih odločitev za prihodnost Slovenije, je Janša pojasnil na TV Slovenija minuli teden v četrtek. Dejal je, da gre za neke vrste obnovitev oz. vzpostavitev sodelovanja med vlado in opozicijo, podobno Partnerstvu za razvoj iz mandata 2004-2008.

Pripravljenost za podpis sporazuma je napovedala le opozicijska SNS Zmaga Jelinčiča. Janša je sicer v ponedeljkovem pogovoru za televizijo Nova24TV ocenil, da so blizu dogovora z vsaj dvema strankama. "Ne domišljamo si, da vse vemo in vse znamo. Tudi ko smo bili mi v opoziciji, smo si želeli, da bi nam vlada ponudila tako sodelovanje," je dejal.