V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se bodo predvsem na zahodu nadaljevale tudi v večer. Zapihal bo zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C.

Obeti: V četrtek bo zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, začele se bodo pojavljati krajevne padavine, ki se bodo proti večeru okrepile in se razširile nad zahodno polovico Slovenije. Na vzhodu bo večji del dneva še sončno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. V petek bo oblačno in deževno, vmes bodo tudi nevihte.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka, nad vzhodno Evropo pa je šibko ciklonsko območje. S severnim vetrom v višinah k nam priteka občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo pretežno jasno, več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas, kjer bo nastalo nekaj ploh.

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne in zvečer bodo nastajale plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile tudi nad severni Jadran.