Le srečno naključje je hotelo, da manjši spor med partnerjema iz romskega naselja Brezje pri Novem mestu v petek zvečer ni prerasel v hudo tragedijo. V sporu je bila namreč 34-letna ženska ranjena s strelnim orožjem, a je šlo na srečo le za lažje poškodbe.

Policiste so v Brezje poklicali okoli pol osme ure zvečer, češ da je prišlo do streljanja in da je ena oseba ranjena. Tja so napotili več patrulj in posebno enoto policijske uprave iz Novega mesta, v preiskavo so se vključili tudi novomeški kriminalisti, o dogodku pa so obvestili preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko.

Spor več ljudi prerasel v streljanje

Kot je sporočil Robert Perc s Policijske uprave Novo mesto, prve ugotovitve kažejo, da naj bi se sprlo več oseb. Padale so tudi grožnje, vse skupaj pa je 32-letnika očitno tako razburilo, da je v roke vzel pištolo in ustrelil ter pri tem lažje ranil 34-letnico. Reševalci so ji na kraju dogodka pomagali in jo odpeljali na pregled v novomeško bolnišnico. Na srečo ni bilo hujšega in so jo že odpustili v domačo oskrbo. Kot dodajajo na policiji, vse okoliščine poškodbe še niso znane.

Ravno prišel iz zapora

Zaradi suma kaznivega dejanja poskusa uboja so 32-letnega vročekrvneža pridržali. Za orožje ni imel dovoljenja, gre pa za večkratnega prestopnika. Po podatkih policije so ga v zadnjih letih obravnavali kar 24-krat zaradi različnih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj zoper življenje in telo. Neuradno smo izvedeli, da naj bi ravno pred kratkim prišel iz zapora. Policijska preiskava še poteka, zato zaradi interesa preiskave podrobnejših informacij za zdaj ne dajejo, še dodaja Perc.