Trump bi na vrhu skupine G7, ki jo sestavljajo, ZDA, Japonska, Nemčija, Velika Britanija, Francija, Kanada in Italija, jeseni gostil še predsednike Rusije, Indije, Južne Koreje in Avstralije. Kot je pojasnil, je trenutna sestava skupine zastarela in ne predstavlja tega, kar se dogaja po svetu.

Novega datuma za vrh ameriški predsednik še nima. Ocenjuje pa, da bi srečanje lahko potekalo septembra, ko se bodo v New Yorku zbrali svetovni voditelji na Generalni skupščini ZN. Letos jih zaradi koronavirusa sicer najverjetneje ne bo veliko. Trump razmišlja tudi o datumu po ameriških volitvah 3. novembra

Nemška kanclerka Angela Merkel je v soboto sporočila, da junija v Belo hišo ne bo prišla, razen morda v primeru umiritve pandemije.

Vrh G7 je bil uvodoma predviden junija v Camp Davidu, vendar je Trump zaradi pandemije koronavirusa marca napovedal, da bo srečanje potekalo po telekonferenci. Pred tednom dni si je premislil in napovedal, da bo imel vrh v živo, ker "ZDA spet prehajajo nazaj v veličino".

Trump že dlje časa zagovarja vrnitev Rusije v skupino industrijsko najbolj razvitih držav oziroma vrnitev skupine G8, ki se je skrčila na G7 po ruski invaziji na Ukrajino leta 2014. Drugi člani G7 te zamisli ne podpirajo, dokler Rusija ne spremeni svojega obnašanja.