Trump je tvital o protestih v ameriškem mestu Minneapolis, ki zaradi smrti temnopoltega moškega med policijskim postopkom potekajo več dni. Trump je tvitnil, da bo v mesto, kjer se oblasti trudijo nadzorovati nemire, poslal nacionalno gardo. Med drugim je zapisal, da "ko se začne ropanje, se začne streljanje. Hvala!".

"Ta tvit krši pravila Twitterja glede poveličevanja nasilja," je zapisalo podjetje. "Vendar Twitter ocenjuje, da je lahko v javnem interesu, da tvit ostane dostopen," je sporočilo podjetje. Če želijo uporabniki prebrati Trumpov tvit, morajo ob opozorilu Twitterja klikniti nanj.

V Minneapolisu v ZDA so se tretjo noč nadaljevali protesti zaradi smrti temnopoltega 46-letnega Georga Floyda, ki jo je povzročilo policijsko nasilje.

Twitter je sicer že pred tem k nekaterim objavam Trumpa dodal povezave na dejstva. Ameriški predsednik je zato v četrtek podpisal izvršni ukaz, ki agencijam zvezne vlade naroča, naj drugim agencijam, kot je zvezna komisija za komunikacije (FCC), naročijo, naj preučijo, ali je možno uvesti nove regulacije družbenih medijev, kot je Twitter.