Kot trdijo pri ruskem dnevniku Sport-Express, utegne ruski prvoligaš Ufa, za katerega nastopajo tudi Slovenci Bojan Jokić, Lovro Bizjak in Andrej Vombergar, kmalu dobiti novega lastnika. Po njihovih informacijah se za nakup resno zanimata proizvajalec energijskih pijač Red Bull in City Football Group, sicer lastnik angleškega prvaka Manchester Cityja.

Pri časopisu dodajajo, da bi Ufa v roke Red Bulla lahko prišla za vsega štiri milijone evrov, kar naj bi bilo manj, kot ponuja City Football Group, vendar so zdajšnji lastniki ocenili, da bi bili Avstrijci zaradi svoje široke mreže akademij po vsem svetu primernejši kupci. »Zanimivo je, da so lastnik Ufe bolj naklonjeni Red Bullu, ki ponuja manj denarja, a ima njihov način dela večji potencial,« piše Sport-Express.

Naj dodamo, da je Red Bull sicer v 49-odstotni lasti milijarderja Dietricha Mateschitza, ki med drugim že vlaga v nogometne klube iz Salzburga, Leipziga in New Yorka. 75-letnik, čigar premoženje je ocenjeno na 22,3 milijarde dolarjev, je v nogomet vstopil leta 2005, močno prisoten pa je tudi v formuli 1, saj je lastnik moštva Red Bull Racing kot tudi dirkališča Red Bull Ring.