Biden je v video sporočilu Američanom, ki so izgubili najbližje, dejal, da z njimi žaluje vsa država in spomnil na lastno bolečino ob izgubi ožjih družinskih članov. Bidnova prva žena in hčerka sta umrli leta 1972 v avtomobilski nesreči, njegov sin Beau pa je umrl za možganskim rakom leta 2015, ko je bil star 46 let.

"V naši zgodovini so trenutki, ki so tako bridki, srce parajoči, da se nam za vedno vtisnejo v srca in skupno žalovanje. Danes je eden takih trenutkov. Vsem, ki trpite sporočam, da mi je zelo žal za vašo izgubo. Mislim, da vem, kako se počutite. Kot da bi vas povleklo v črno luknjo sredi vaših prsi. Duši vas," je med drugim dejal Biden.

Mimogrede je ošvrknil Trumpa, ko je spomnil na študijo univerze Columbia, da če bi socialno distanciranje v ZDA uvedli le teden dni prej, bi lahko rešili 36.000 življenj. Trump je to študijo zavrnil in Columbio označil za sramotno liberalno ustanovo.

V Braziliji in Mehiki narašča število smrtnih žrtev

V Braziliji so v povezavi z novim koronavirusom zabeležili že več kot 25.000 smrtnih žrtev, v zadnjem dnevu je umrlo še nekaj več kot 1000 ljudi. Poleg Brazilije je glede števila umrlih zaradi covida-19 v Južni Ameriki najbolj prizadeta Mehika, kjer je bila okužba doslej usodna za več kot 8500 ljudi.

Turčija trdi, da je epidemijo zajezila, tudi zahvaljujoč odpornemu zdravstvenemu sistemu

Turčija je še aprila beležila najvišje številke okužb z novim koronavirusom izven Evrope in ZDA in pojavljali so se strahovi pred zlomom zdravstvenega sistema in visokim številom smrti. Dober mesec pozneje oblasti trdijo, da je epidemija zajezena, smrtnost pa ni visoka. Uspeh pripisujejo odporni zdravstveni infrastrukturi in mlademu prebivalstvu.

Covid-19 v Rusiji zahteval več kot 4000 življenj

Covid-19 je v Rusiji zahteval več kot 4000 življenj, so danes sporočili iz Moskve. Zahteval je 4142 življenj, potem ko je v zadnjih 24 urah umrlo še 174 ljudi. To je sicer enako število kot v torek, ko so prvič zabeležili to rekordno število mrtvih zaradi covida-19 v enem dnevu.

V Južni Koreji največ novih primerov koronavirusa v skoraj dveh mesecih

Iz Južne Koreje danes poročajo o najvišjem številu novih okužb z novim koronavirusom v skoraj dveh mesecih. V zadnjem dnevu so okužbo potrdili pri 79 ljudeh, potem ko so že dan poprej poročali o 40 novih primerih. Oblasti si prizadevajo zajeziti nova žarišča, ki zbujajo skrb pred drugim valom okužb v državi.