Z mariborske policijske uprave so danes poslali fotografije vozila, prikolice in ukradenih granitnih plošč. "Prepoznate vozilo ali prikolico na fotografijah? Ste morda kje opazili take granitne plošče? Če nam lahko nudite pomoč z informacijami, kdo je lastnik obeh vozil ali ju je uporabljal, prosimo pokličite na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200," so sporočili.

Po dosedanjih ugotovitvah policije so se neznani storilci 3. maja ponoči pripeljali z osebnim terenskim avtomobilom srebrne barve z dvoosno prikolico skozi odklenjena vrata ograje do podjetja v Cezlaku pri Slovenski Bistrici. Na prikolico so naložili večjo količino izrezanih granitnih plošč, zelenkaste barve, dimenzij 60 krat 30 krat 1,5 centimetra, in z njimi pobegnili.

Domnevno isti neznani storilci so tri dni kasneje z osebnim avtomobilom Mitsubishi Space Wagon, na katerem so imeli pripeto dvoosno prikolico znamke Pongratz, pripeljali do skladišča podjetja ob lokalni cesti Cezlak-Pesek. Tam so na prikolico naložili več različnih predmetov v vrednosti okoli 10.000 evrov. Pri dejanju jih je opazil občan, zato so peš zbežali, na kraju pa pustili vozilo in prikolico. Oboje je na fotografijah.

Fotografirani osebni avtomobil je odjavljen iz prometa, zato poskušajo policisti s pomočjo javnosti ugotoviti, kdo ga je uporabljal. Podobno želijo izvedeti za prikolico. Tudi granitne plošče so zelo specifične barve in niso domači proizvod, ampak uvoz iz Italije, še izpostavljajo na mariborski policijski upravi.