Za tesno zmago Bayerna je na tekmi, na kateri sicer nista zadela v polno ne domači vzhajajoči zvezdnik Erling Haaland ne najboljši strelec bundeslige Robert Lewandowski, tokrat poskrbel Joshua Kimmich. V 43. minuti je z močnim in natančnim strelom z roba kazenskega prostora izkoristil napako domačega vratarja Romana Bürkija, ki je stal predaleč iz gola, in ga premagal za 1:0, kar je bil tudi edini gol na tekmi.

»Sedaj imamo lepo prednost pred Borussio. Ta zmaga je bila izredno pomembna, Ko igramo v Dortmundu, smo še izdatno motivirani. Prednost, ki smo si jo priigrali po tekmi, moramo potrditi na naslednjih. Obračun je bil sicer relativno izenačen, zlasti to velja za prvi polčas, ko smo napravili veliko enostavnih napak. Dortmundčani so bili zelo drzni,« je po derbiju dejal strelec edinega gola Josjua Kimich.

Na preostalih današnjih tekmah bi se lahko Bayer in Borussia Mönchengladbach približala tretjeuvrščenemu Leipzigu, toda obema je spodrsnilo. Gladbach je igral le neodločeno 0:0 s predzadnjim Werderjem, še slabše se je odrezal Bayer. Na domačem terenu ga je kar s 4:1 odpravil Wolfsburg, dva gola je dosegel Martin Pongračić. Eintracht Frankfurt in Freiburg sta igrala neodločeno 3:3.

Na lestvici ima Bayern zdaj 64 točk, Dortmund ostaja pri 57, Leipzig s tekmo manj pri 54. Po 53 pa jih imata zdaj četrta Borussia Mönchengladbach in Bayer Leverkusen.

Danes bodo igrali še Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla in Hertha Berlin (ob 18.30) ter Hoffenheim - Köln, Fortuna Düsseldorf - Schalke, Augsburg - Paderborn in Union Berlin - Mainz (vse ob 20.30).