»DFB je zašla v najglobljo ekonomsko krizo v zadnjih letih,« je na izrednem sestanku Nemške nogometne zveze posvaril Stephan Osnabruegge. V blagajno DFB naj bi se po zadnjih ocenah letos steklo kar 96,5 milijona evrov manj, kot je bilo sprva predvideno, izguba pa bi tako lahko znašala 77 milijonov evrov.

Tudi zato je Osnabruegge predlagal, da zveza naredi ostre reze pri svojih odhodkih in se tako izogne najbolj črnemu scenariju. Prvi ukrepi so bili že sprejeti, saj je zveza 1. maja skrajšala delovnike nekaterim zaposlenim, preklicano je bilo predvideno zvišanje plač, v znižanje le teh pa je privolilo tudi vodilno osebje.

Predsednik DFB Fritz Keller je medtem pozval k omejevanju plač nogometašev. »Nogomet se mora naučiti lekcije, potrebuje boljši finančni nadzor in omejitve plač igralcev, če želi zadržati navijače.« Dodal je še: »Poklicni nogomet moramo pripeljati k ljudem, v njihov vsakodnevni svet. Zato potrebujemo boljši finančni nadzor in, da, tudi omejitev plač.«

Po podatkih iz leta 2019 je sicer DFB največji športni organ v Nemčiji, saj šteje kar 7,1 milijona članov, 149.735 moštev in 24.544 klubov.