»Z razglasitvijo konca epidemije vlade je Splošna bolnišnica Jesenice takoj pristopila k pogovorom z izvajalci del energetske sanacije, projektanti ter nadzornim organom glede nadaljevanja gradbenih in obrtniških del pri projektu energetske sanacije. Pretekli torek smo se z ogledom na terenu dogovorili, da se dela začnejo izvajati čim prej junija, pričakujemo še potrditev naročnika, to je ministrstvo za zdravje,« je na naše vprašanje, kdaj se bo nadaljevala obsežna energetska sanacija Splošne bolnišnice Jesenice, odgovorila mag. Maja Valjavec, predstavnica bolnišnice za odnose z javnostmi. »V tem tednu smo prejeli tudi podpisane pogodbe za prenovo bolnišnične lekarne, ki se bo prav tako začela prihodnji mesec,« je še dodala.

Zabojniki, ki so jih na dvorišče bolnišnice postavili marca, medtem ne samevajo. »Trenutno je v kontejnerskem oddelku nekaj ambulantnih aktivnosti. Selitev oddelka bo po potrditvi novega terminskega plana izvajalca, v katerem bo določen začetek izvajanja del v bolnišničnem oddelku predvidoma junija,« je še pojasnila Valjavčeva.

Obsežna sanacija jeseniške bolnišnice obsega energetsko in požarno sanacijo ter obnovo bolnišnične lekarne. Naložbo, vredno okoli devet milijonov evrov, naj bi v veliki meri financirala država, nekaj bo šlo tudi iz kohezijskih sredstev, del zagotavlja bolnišnica. Ta bo med obnovo delovala prilagojeno, saj se bo predvidoma za leto in pol spremenila v gradbišče.